Pazartesi, Mart 11, 2019

Yuvam Atık Konteyner

 

Son yıllar içerisinde karşımıza çıkan olağanüstü teknolojinin karşılığı olan atık konteyner, korunaklı ve kaliteli sistemi ile birlikte doğayı koruyan en önemli unsurlardan biri olduğunu ispatladı. Tehlikeli Atık Konteyner, Kimyasal Atık Konteyner, Exproof Atık Konteyner, Yağ Depolama Atık Konteyner, Yangına Dayanıklı Atık Konteyner, Tıbbi Atık Konteyner, Evsel Atık Konteyner imalatı ile doğamızı korumaya gayret etmekteyiz.

Petrol, maden veya kimyevi içerikli üretimlerle birlikte, firmalardan günlük olarak bazı atıkların çıktığını biliyoruz. Kanalizasyon, akarsular ve doğanın kendisi, yıllarca bu konuda kullanıldı ve kirletildi. Kanunlarla da teminat altına alınan doğal koşullar, şimdi atık konteyneri daha iyi bir şekilde korunuyor.

Yalıtımı en üst düzeyde olan ve sızdırmazlığı ile bilinen atık konteyner, günümüzün en önemli teknolojilerinden biri. Güvenliği ön planda tutan atık konteynerler, üretim sonrası ortaya çıkan tehlikeli atık maddeleri muhafaza etmekte vazgeçilmez bir tercih. Yasal yönetmeliğe göre üretim sonrası ortaya çıkan atık maddeler, atık merkezlerine gitmeden önce fabrika bünyesinde güvenli bir ortamda muhafaza edilmesi gerekmektedir. Sıradan bir depolama sistemi sadece insan ve çevre sağlığını tehdit etmez, aynı zamanda oluşabilecek bir yangın yada patlama ile firmanızı da tehdit eder.

İş yerinizde tehlikeli malları saklamak için güvenli bir konteynere ihtiyacınız mı var? Teklikeli atık yük konteyneri almayı düşündünüz mü?

Yuvam Konteyner uluslararası standartlara (depolama ve yanıcı ve yanıcı sıvıların taşınması) uygun tehlikeli mallar nakliye konteynerler üretir. Bu konteynerler, yasal sınıfa uygun tehlikeli maddelerin statik depolanması için kullanılır.

Yuvam Konteyner tehlikeli mallar konteynerlerinde bazı özelliklerimiz:

  • Acil giriş-çıkış kapısı

  • Manuel havalandırma sistemleri

  • Otomatik sistemli havalandırma sistemleri

  • Otomatik yangın söndürme sistemi

  • Çıkarılabilir genişletilmiş metal zemin.

  • Yanmaz elektrik tesisatı

  • Su tahliye sistemi

  • Otomatik kapanır kepenkli kapı sistemi
Teknik şart namenize uygun imalat yapılmaktadır.




Tehlikeli Atık Konteynerlerinin İmalatı

Yuvam Konteyner, tehlikeli atık konteyner imalatında Türkiye'nin en büyük üreticisi konumundadır. İmalatımız da Yuvam Konteyner'in bilgi birikimini, teknik alt yapısını, konusunda uzman personelini güvence olarak sizlere sunmaktayız. Türkiye'nin en büyük firmalarının tercihi Yuvam Konteyner olmuştur.

İmalatımız da sizlerin stoklayacağı tehlikeli atıkların sınıfını ve durumunu göz önüne alarak uluslararası sınıf ve sertikalarımızla imalatını yapmaktayız. Atık konteynerinin iç ve dış kaplaması yanmaya dirençli 3mm kalınlığında sac ile kaplıdır. Üretim sürecine başlamadan sizlerin ihtiyaçlarınızı göz önüne alarak teknik alt yapısını imal etmekteyiz. Daha sonra, zemin yapısını tamamen kaynaklı ve çerçeveli endüstriyel genişletilmiş örgü döşeme sistemi ile kaplıyoruz. Örgü zemini, emilim keçesinin veya döküntünün dökülme sırasında yıkanmasını sağlayan tamamen çıkarılabilirdir. Atık sızıntılarını gidermek için kapıların yakınında uygun bir şekilde yerleştirilmiş tutamak duvarına bir musluk konumlandırıyoruz. Havalandırma delikleri (minimum standart gereksinimini aşan) ekliyoruz, kilitleme çubuklarını çıkarıyoruz ve acil çıkış sistemini üretiyoruz. Tüm kaynak ve çelik imalatları tamamlandıktan sonra, kaynaklar hazırlanır ve tüm konteyner kaplanır.

Sipariş ve Bilgi Almak İçin Bizimle İletişime Geçiniz

Tehlikeli malların aralığı hakkında daha fazla bilgi için iletişime geçiniz. Müşteri danışma hattımız olan 0262 751 44 70 nolu telefondan bizi arayabilirsiniz veya 0545 929 02 21 nolu Whatsapp hattımız ile online yazışarak sorabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi almak için eposta gönderiniz: info@yuvamkonteyner.com.tr


Tehlikeli Atıkların Özellikleri

Atık Listesinde bir atığa karşılık gelen atık kodunun belirlenmesi için aşağıda belirtilen aşamalar takip edilir;

a) 01’den 12’ye ya da 17’den 20’ye kadar olan bölümlerde atığın kaynağı ve bu atığa uygun altı haneli atık kodu belirlenir.

b) Atığın kodunun belirlenmesi için, 01’den 12’ye ya da 17’den 20’ye kadar olan bölümlerde uygun bir atık kodu bulunamaz ise 13, 14 ve 15 inci bölümler incelenir.

c) Bu bölümlerde de uygun bir atık kodu bulunamaz ise atık, 16’ncı bölüme göre değerlendirilir.

ç) Eğer atık, 16’ncı bölüme de uyarlanamıyorsa, Atık Listesindeki ana faaliyet kodlarına uygun olan ve sonu 99-başka türlü tanımlanamayan atıklar ile biten uygun atık kodu Bakanlığın onayı ile kullanılır.

• H1 Patlayıcı • H2 Oksitleyici • H3-A Yüksek oranda tutuşabilenler • H3-B Tutuşabilen • H4 Tahriş edici • H5 Zararlı • H6 Toksik • H7 Kanserojen • H8 Korozif • H9 Enfeksiyon yapıcı • H10 Teratojenik • H11 Mutajenik

• H12 Havayla, suyla veya bir asitle temas etmesi ile zehirli veya çok zehirli gazları serbest bırakan madde veya preparatlar.

• H13 Yukarıda listelenen karakterlerden herhangi birine sahip olan atıkların bertarafı esnasında ortaya çıkan madde ve preparatlar.

• H14 Ekotoksik


Tehlikeli atığımı biriktirebilir miyim ?

Tehlikeli atık tesis içinde depolama konusunda tehlikeli atıklar tesis içinde geçici depolanabilmektedir.

Geçici Atık Depolama Sahası Kurulması

Kaynağında farklı konteynerlerle ayrı olarak toplanan atıkların tesis içerisinde güvenli ve mevzuata uygun şekilde geçi depolanması için bir “Geçici atık Depolama Alanı” kurulmalıdır. Tehlikeli atıklar, ambalaj atıkları ve evsel atıklar için farklı depolama sahaları kurulabilir. Tehlikeli atıkların geçici depolanacağı alan; tesis sahası içerisinde, sızdırmaz beton zeminli, üzeri kapalı, dökülme ve sızıntılara karşı önlem alınmış, farklı atıklar için farklı bölümler oluşturulmuş ve farklı atıkların bu bölümlerde ayrı olarak uygun şekilde (gerektiğinde konteyner içerisinde) depolanacağı bir alan olmalıdır. Bu alandaki bölümlerde depolanan atıkların isimleri yazılır. Bölümlere ve atık depolanması için eğer konteyner kullanılıyorsa konteyner üzerine atığın kodu, depolama tarihi gibi bilgiler yazılır. Bu bölüme yetkisiz kişilerin girişlerine karşı önlem alınır. Ayrıca bu sahada yangına ve acil durumlara karşı tedbir alınır. Aynı şekilde ambalaj atıkları ve evsel atıklar için kullanılan alanda yağmur, rüzgar gibi etkenlerle atıkların etrafa dağılmasına karşı önlem alınır.

Geçici depolama için izne gerek var mı ?

Tehlikeli atıkların geçici depolanması, ne kadar süre depolama yapabilirim ? Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’nin 9. maddesinin c fıkrasında belirtildiği üzere Valilikten izin almak gerekmektedir. Şayet üretici ayda bin kilograma (1 ton/ay) kadar atık üretiyorsa ve biriktirilen atık miktarı altı bin kilogramı geçmiyorsa “valilikten izin almaksızın” atıklarını arazisinde en fazla yüz seksen gün geçici depolayabilir. Bu durumda herhangi bir tehlike halinde arazide önlem alabilmek için en az bir kişiyi görevlendirmekle ve bu kişinin iletişim bilgilerini valiliğe bildirmekle mükelleftir.